İçeriğe git

ilkayyys

Recommended Posts

Merhabalar. Uzun süredir kullandığım Canon u D7200 ile değiştirerek aranıza katılmış bulunuyorum. Genellikle Portre, manzara, arada bir makro, gece uzun pozlama ve pan fotoğraflar çekiyorum. Bu kapsamda kısıtlı but em ile edinebildigim lensler ve filtre,

Tokina 11-16mm f2. 8 pro dx II

Nikkor 50mm f1. 4G 

Raynox DCR-250 Makro filter 

Sormak istediğim şu ki, D7200 ve ekipman seçimim hakkında ne düşünüyorsunuz? malum takgez lensim yok, lensler de henüz elime ulaşmadı, deneme fırsatı bulamadım. Sigma/Tamron 17-50 gibi bir takgez daha almalı mıyım? Bu lensler bana yeterli olur mu? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar. Uzun süredir kullandığım Canon u D7200 ile değiştirerek aranıza katılmış bulunuyorum. Genellikle Portre, manzara, arada bir makro, gece uzun pozlama ve pan fotoğraflar çekiyorum. Bu kapsamda kısıtlı but em ile edinebildigim lensler ve filtre,

Nikkor 50mm f1. 4G 

Sormak istediğim şu ki, D7200 ve ekipman seçimim hakkında ne düşünüyorsunuz? malum takgez lensim yok, lensler de henüz elime ulaşmadı, deneme fırsatı bulamadım. Sigma/Tamron 17-50 gibi bir takgez daha almalı mıyım? Bu lensler bana yeterli olur mu? 

Oncelikle hayirli olsun.D7200 guzel bir govde .Bence lenslerinizde tek tek bakinca kendi branslarinda islerinizi gorecek basarili lensler.Ama dediginiz gibi tak gez lensiniz yok.Bu sizi makinenizi alip ciktiginizda lens tak cikart yaptirarak yorabilir.Ustadlar daha iyi bilir ama bir 17 50 2.8 hem manzara hem portre olarakda isinize yarayacagi icin sizi yormadan zevkinizi bolmeden gunicinde isinize yarayacaktir.Ben de gecen gun 17 50 2.8 tamron aldim ve cok memnunum.cok kisi vc siz de keskinlik ve renkler daha iyi dedigi icin vc siz aldim.Zaten gece haric 17 50 aralikda vc herzamanda gerekmeyebilir diye dusundum.Tamron sigma siz bilirsiniz ama bence bir 17 50 sizin setinizi tamamlar.isterseniz sonra birde nikon 55 200 vr alip setinizi tamamlayabilirsiniz.saygilarimla

Not; tamron 17 50 yi hayyamdan 1000 tl ye cok temiz bir ikinci el bularak aldim

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

33 dakika önce, Levent savaseri yazdı:

Oncelikle hayirli olsun.D7200 guzel bir govde .Bence lenslerinizde tek tek bakinca kendi branslarinda islerinizi gorecek basarili lensler.Ama dediginiz gibi tak gez lensiniz yok.Bu sizi makinenizi alip ciktiginizda lens tak cikart yaptirarak yorabilir.Ustadlar daha iyi bilir ama bir 17 50 2.8 hem manzara hem portre olarakda isinize yarayacagi icin sizi yormadan zevkinizi bolmeden gunicinde isinize yarayacaktir.Ben de gecen gun 17 50 2.8 tamron aldim ve cok memnunum.cok kisi vc siz de keskinlik ve renkler daha iyi dedigi icin vc siz aldim.Zaten gece haric 17 50 aralikda vc herzamanda gerekmeyebilir diye dusundum.Tamron sigma siz bilirsiniz ama bence bir 17 50 sizin setinizi tamamlar.isterseniz sonra birde nikon 55 200 vr alip setinizi tamamlayabilirsiniz.saygilarimla

Not; tamron 17 50 yi hayyamdan 1000 tl ye cok temiz bir ikinci el bularak aldim

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aydinlatici yanitiniz icin tesekkurler. Hosbuldum. Ben de oyle dusunmustum. Acikcasi Canon dan sonar bana D7200 kaliteli bir govdeye sahip oldugu hissiyatini veriyor ancak menuleri ve kullanimi daha karmasik geliyor. Alisacagim artik bir sekilde. :D selamlar

- ilkayyys tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 24.08.2019 at 10:46, ilkayyys yazdı:

Nikkor 50mm f1. 4G 

D7200 makineniz hayırlı olsun. Bence Nikon' un aps-c sensörleri içinde en iyisi. (Hız ihtiyacınız; kuş fotoğrafı, spor muhabirliği vs, yoksa, yada 4K video istemiyorsanız)

Kaldı ki, kuş ta çekersiniz hızlı nesneleri de çekersiniz. 

Özetle çok iyi bir seçim. Hatta ben de bir tane edinmek istiyorum. Özellikle seyahatlerde, ve genel amaçlı kullanım için harika.

Gelelim lens konusuna.

Bütçeniz uygunsa size tek önereceğim lens Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art LensTİR.

Türkiye' de 6.000 TL ler civarı. Yurtdışında 4.000 TL nin altında.

Bu lensle bir çok ihtiyacınızı görebilirsiniz. Acizane tavsiyemdir.

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7200 makineniz hayırlı olsun. Bence Nikon' un aps-c sensörleri içinde en iyisi. (Hız ihtiyacınız; kuş fotoğrafı, spor muhabirliği vs, yoksa, yada 4K video istemiyorsanız)
Kaldı ki, kuş ta çekersiniz hızlı nesneleri de çekersiniz. 
Özetle çok iyi bir seçim. Hatta ben de bir tane edinmek istiyorum. Özellikle seyahatlerde, ve genel amaçlı kullanım için harika.
Gelelim lens konusuna.
Bütçeniz uygunsa size tek önereceğim lens Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art LensTİR.
Türkiye' de 6.000 TL ler civarı. Yurtdışında 4.000 TL nin altında.
Bu lensle bir çok ihtiyacınızı görebilirsiniz. Acizane tavsiyemdir.
Saygılar. 

Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. Şu anda Amerikada bulunuyorum. Burada fiyatı 650 dolar civarı. Fiyatı uygun olsa da malesef butcdm uygun değil. ittl Flash, carbon fiber tripod, filtreler, kumanda, lensler ve makina derken çok harcadım. Ancak incelediğimde harika bir lense benziyor. İlerde durumu toparlayınca düşünebilirim.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayırlı olsun. tokina 11-16 ıı gece fotoğrafları için, yıldız fotoğrafları ve sokak fotoğrafları için çok iyi bir tercih. hafif ve ucuz. 50mm f1.4g de yıldız için değil ama diğer herşey için, portre dahil, gayet tatminkar bir lens. bunların yanına tak gez şeklinde ben pek zoom lens sevmediğim için size önerebileceğim 35mm f 1.8dx lens olur. 1 adım öne ve 1 adım arkaya ile 24-50mm aralığını elde edersiniz zaten :) , makineden çıkarmanıza bile gerek olmadan herşeyi çekebilirsiniz. uzun süre d7200 ile bu lensi kullandım ve tek sabit lens ile eksiklik hissetmiyorsunuz. sigma 18-35 art da kullandım ve muhteşem bir lens. oldukça ağır(kg) bir lens ama sonuçlar mükemmel. yıldız fotoğrafı performansı da çok iyi. yıldız fotoğrafı için kadraj ayarlama iyi yapılmalı çünkü 18mm biraz dar kalıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tavsiyeniz icin tesekkur ederim. 35 mm yi daha once de duymustum. Ancak crop sensor nedeniyle asagi yukari 50mm ye denk gelir ki o da dar kalabilir gibi geliyor bana. D7200 henuz elime gecmedi. umarim memnun kalirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.